Verwarmen is één van de grootste energieverbruikers in gebouwen.

Slim verwarmen met Smart Heating Control

Gemiddeld genomen wordt een kantoorgebouw ongeveer 20% van de tijd onnodig verwarmt. Ook dit is een grote oorzaak van sluipverbruik. Verwarmen is een ‘teer’ onderwerp. Waar het voor de één te koud is, heeft de ander het te warm. Daarbij geldt ook, de ene dag zijn er meer mensen op kantoor dan andere dagen.

Smart Heating optimaliseert en automatiseert verwarmingen op ruimteniveau. Slimme sensoren detecteren aanwezigheid en passen de temperatuur instelpunten per kamer aan. Ze schakelen zichzelf intelligent van comfort-modus (aanwezig) naar de economy-modus (afwezig) wanneer de verwarming niet of minder nodig is. Zo dragen kantorenpanden, zelfs de oudere panden, bij aan de klimaatdoelstellingen.

Zo werkt Smart Heating Control

  • Inventarisatie & installatie
  • Zo werkt het
  • Voorbeelden besparingen
  • Inloggen in het EMS
  • Past het?

Inventarisatie & installatie

STAP 1
Eerst inventariseren we alle ruimtes en verwarmingen in het kantoorpand.

STAP 2
Hierdoor weten we hoeveel slimme thermostaat knoppen en kamer sensoren er nodig zijn en afhankelijk van het gebruik van de ruimtes hoe deze dienen te worden ingesteld.

STAP 3
Vervolgens vindt de installatie plaats. Dit wordt verzorgd door ons team of onze partners. Het bedrijfsproces wordt niet onderbroken.

Zo werkt het

Slimme thermostatische kleppen en ruimtesensor zijn verbonden met het internet. De ruimtesensor meet en rapporteert de  aanwezigheid en temperatuur van de ruimte aan de regelserver in de cloud. 

De regelserver stuurt het commando vervolgens terug naar de slimme thermostatische kleppen om de verwarming te optimaliseren.

Voorbeelden besparingen

De sensoren detecteren afwezigheid is een ruimte en schakelen automatisch over van comfort modus naar economy modus. Zo wordt energieverbruik geoptimaliseerd.

Inloggen in het EMS

Log in het EMS van Sustainable Buildings om daar altijd de meest actuele status per ruimte in te zien. Economy modus of comfort modus?

Is jullie gebouw geschikt voor onze Smart Heating Control oplossing?

  • Verwarming op basis van radiatoren
  • Gebouw met meerdere ruimtes (kleine en middelgrote kamers)
  • Gebouw zonder of minimale automatisering of gebouw dat volgens een eenvoudig schema loopt (opwarmen in de ochtend, opwarmen in de avond)
  • Hoog jaarlijks energieverbruik

Prijs

Smart Heating Control

  • Prijs is op aanvraag. Dit hangt af van jullie situatie. We kijken graag mee!

Kennismaken met jouw rechterhand in energie management?

Ervaar hoe waardevol data afkomstig uit energie kan zijn.