De Energiebesparingsplicht. Leuk kunnen we het zeker maken. Ook makkelijker.

Informatieplicht Energiebesparingsplicht

Erkende Maatregelenlijst EML invullen en indienen bij het RVO

Wet milieubeheer schrijft voor dat wanneer jouw bedrijf (eigenaar, huurder of verhuurder) jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektra of 25.000 m3 gas verbruikt de verplichting geldt om alle energiebesparende maatregelen te treffen die zich terugverdienen binnen 5 jaar. Uiteraard gaat het hier om een verplichting, maar wij geloven dat hier ook zeker veel positiefs uit te halen valt.  Namelijk het tegengaan van energieverspilling, want verspilling is zo zonde. En met de juiste software in handen, wordt het zelfs leuk!

Informatieplicht energiebesparende maatregelen

Per 1 juli 2019 is daar ook de informatieplicht energiebesparing bijgekomen. Het is niet alleen verplicht om de erkende maatregelen van de Erkende Maatregelenlijst (EML) te treffen, maar ook om deze te rapporteren bij het eLoket van het RVO. De overheid verwacht dus de ingevulde EML van uw organisatie te ontvangen. Overigens hoeft dit niet elkaar jaar. Dit dient eens per 4 jaar te worden ingediend.

De EML is onderdeel van ons EMS

Bij Sustainable Buildings maken wij het graag makkelijk. De EML die ingevuld dient te worden verschilt per branche. De maatregelen verschillen ook: er zijn grote en er zijn kleine maatregelen. Allemaal met als doel om te besparen waar er te besparen valt.  Wij hebben al deze lijsten per branche opgenomen in onze software. Kies uw branche en vul de lijst in.

EML indienen bij het RVO

Met een druk op de knop kunnen alle EML’s van alle kantoorplanten geëxporteerd worden in een XML-bestand. Indienen bij het e-loket RVO kan op 2 manieren: zelf doen of Sustainable Buildings machtigen om dit voor jullie te doen. We zijn eHerkenning gecertificeerd (het zakelijke equivalent van DigiD) en regelen dit voor jullie.

Ons EBS is eHerkenning approved, bevat de Erkende Maatregelen Lijst (EML) en is de start van echte verduurzaming. Hulp nodig bij het uitvoeren of prioriteren van de maatregelen? Wij brengen jullie graag in contact met één van onze partners.

EMS is een energiebesparende maatregel

Een EMS verdient zich makkelijk terug binnen vijf jaar. Alleen al door het inzicht in het verbruik en hierop te anticiperen is wel tot 20% te besparen op kosten en energie. De EML noemt een EMS overigens een EBS, een Energie Registratie & Bewakingssysteem.

Ja! Wij willen de EML invullen en bijhouden.

EML Energiebesparingsplicht

75 eenmalig
  • Deze module kan ook los aangeschaft worden zonder verder gebruik van EMS

Kennismaken met jouw rechterhand in energie management?

Ervaar hoe waardevol data afkomstig uit energie kan zijn.