‘Duurzaam’ en ‘energiezuinig’ zijn termen die steeds vaker in het nieuws komen. Niet voor niets, want het is een belangrijk onderwerp waar de hele wereld mee te maken heeft. Klimaatverandering is namelijk een serieus probleem, ook al willen niet alle wereldleiders dit toegeven. De zeespiegel stijgt door smeltende polen, diersoorten worden plots met uitsterven bedreigd of moeten verhuizen en er is over het algemeen meer neerslag. We maken de aarde langzaam kapot.

Besparen

Gelukkig wordt verduurzamen steeds aantrekkelijker. Het wordt enigszins cliché, maar met behulp van relatief lage investeringen kunt u flink besparen op uw energierekening. Daarom is het van belang dat u onmiddellijk begint met duurzame investeringen. Hoe eerder u begint, des te meer u uiteindelijk bespaard. Blijf dus niet te lang doorgaan met te veel betalen voor energie, want het is compleet onnodig.

Zo kunt u kleine dingen meteen aanpakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan niet goed sluitende ramen of deuren. Dit hoeft niet veel te kosten maar is absoluut een goed begin. Zeker bij het bouwen of verbouwen van een huis is het verstandig om meteen voor duurzaam te gaan. Als u toch aan de slag gaat, doe het dan in één keer goed. Als u eenmaal klaar bent, zal u hierdoor bovendien minder aan onderhoud hoeven te besteden.

Schadelijke stoffen

Daarnaast stoten duurzame gebouwen een kleinere hoeveelheid schadelijke stoffen uit. Er kunnen bij ‘gewone’ gebouwen namelijk vluchtige organische stoffen (VOS) vrijkomen, bijvoorbeeld. Dit zijn koolwaterstoffen die bijdragen aan bekende milieuproblemen zoals klimaatverandering, smog en verzuring. Daarnaast kan een gebouw ook kankerverwekkende stoffen en schimmels uitstoten. Door voor duurzaam te gaan, beperkt of elimineert u deze uitstoot en dit zal dus leiden tot minder ziekte. Dit maakt het dus uitermate geschikt voor zowel woon- als werkomgevingen.

Nog een reden om te investeren in duurzaamheid, is het herstel van de economie. Nu deze weer aantrekt, zal het makkelijker worden uw huis of pand te verkopen. Uiteraard kunt u een veel hogere prijs vragen voor een duurzaam en energiezuinig gebouw. Wellicht blijft u het gebouw nog in lengte van jaren gebruiken, maar zelfs over een paar decennia zal u nog de vruchten kunnen plukken van deze investering.

Sustainable Buildings

Er zijn dus genoeg manieren om voor duurzaam te gaan. Maar het makkelijkst is het gebruik van slimme software met kunstmatige intelligentie van Sustainable Buildings. Hierdoor weet u meteen wanneer er ergens een raam openstaat of dat er een lamp brandt waar dat helemaal niet nodig is, om maar iets te noemen.

Tot slot krijgt u op dit moment nog subsidie en allerlei kortingen als u voor duurzaam kiest tijdens ddn bouw- of verbouwproject. Maak hier dus gebruik van voordat het te laat is. Wanneer het eenmaal verplicht wordt – en dat kan snel gaan – kan deze mogelijkheid zomaar als sneeuw voor de zon (of als gletsjer op de Zuidpool) verdwijnen.

Lees hieronder nu het whitepaper van Sustainable Buildings en leer hoe makkelijk het is om te besparen.

2019 © All rights reserved.