Eén van uw medewerkers heeft het warm en zet een raam open. In dezelfde ruimte heeft een ander het koud en die zet de verwarming aan. Zonde.

De laatste persoon op de afdeling vergeet aan het eind van de dag de lichten uit te doen, de verwarming af te zetten en de ramen dicht te doen. Zonde.

Energieverspilling voorkomen

Monitoring van energiegebruik kan zorgen dat dit soort energieverspilling niet meer gebeurt. Dat gebeurt bij u misschien al, maar we hebben het hier niet over het iedere week of maand. Elk kwartier lijkt er meer op. Energiemanagement pauzeert niet.

De juiste software zal meteen detecteren als het energiegebruik afwijkt van de standaard. Als ergens een raam wordt opengezet, zal dat meteen blijken. Meten is weten, immers. Voor bijna drie kwart van de gebouwen in Nederland, kan de juiste afstelling van de klimaatinstallatie zorgen voor extra energiebesparing.

Verplicht energiemanagement

Daarom bevat de lijst met erkende, energiebesparende maatregelen voor wat betreft energiemanagementsystemen (EMS) vanaf 1 januari 2018 een nieuw verplicht onderdeel: Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS). Dit moet helpen met het behalen van de doelstellingen in het klimaatakkoord. Hiervoor moet iedereen een steentje bijdragen.

Daar komt bij dat vanaf 2023 ieder bedrijfsgebouw minimaal aan energielabel C moet voldoen. Sustainable Buildings helpt u uit de brand met slimme software die voor u een zetje in de juiste richting kan zijn. Want als u energiezuinige maatregelen neemt, wilt u natuurlijk wel weten wat dit precies oplevert.

Meten is weten

Daarom meten we eerst in detail de CO2-uitstoot van het gebouw, om deze data vervolgens te vergelijken met real time data van het energiegebruik. Zo ziet u precies wat het verschil is. De software helpt u met het opsporen van warmtelekken, onder andere. Zo haalt u het maximale rendement uit uw investering.

Eerdergenoemde voorbeelden komen dan niet meer voor. Overbodig energieverbruik wordt herkend en verminderd door middel van kunstmatige intelligentie. Het klinkt als science fiction, maar het is actualiteit. Lees in ons gratis whitepaper hoe u in 4 stappen energie kunt gaan besparen door middel van energiemanagement.

2019 © All rights reserved.