Onroerend goed is wereldwijd een biljardenindustrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat efficiënte software ook in deze branche een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Dit begon al in de jaren 90, toen de koop en verkoop van gebouwen minder verliep via advertenties in kranten. In plaats daarvan, werd meer online geadverteerd. Zoals in vrijwel iedere industrie, heeft het razend populaire internet ook de markt van onroerend goed op haar kop gezet.

Zo werd het internet dus eerst gebruikt om gebouwen sneller te kunnen kopen en verkopen. Tegenwoordig zijn de verkoopadvertenties voor woningen steeds moeilijker te vinden in de kranten. Op internet, daarentegen, is er een overvloed dergelijke platforms. Bovendien biedt deze manier veel meer ruimte om meer over het gebouw te vertellen, bijvoorbeeld. Informatie over de verschillende kamers en foto’s van het hele gebouw zijn nu makkelijk te vinden. Naarmate de discussie rondom duurzaamheid ook steeds populairder wordt, proberen verkopers ook met bijvoorbeeld goede isolatie te pronken. Hiermee proberen verkopers hun ‘product’ natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag te laten komen.

 

Online mogelijkheden

Deze verhuizing van offline naar online biedt ook veel nieuwe mogelijkheden en kansen. Een voorbeeld van een kans is het toenemende aantal leegstaande panden net buiten (maar ook binnen) de grote steden. Doordat er steeds meer online gewinkeld wordt, is er veel minder vraag naar grote outlets. Deze gebouwen zijn dus eigenlijk niet meer nodig. De prijs voor dergelijke grond en gebouwen daalt dus, omdat bedrijven zich op een meer toegankelijke locatie willen vestigen. Uiteraard zijn deze gebouwen voor andere bedrijven weer ideaal, maar dat vergt uiteraard wel een verbouwing – en daar hoort ook energiezuinigheid bij.

Een ander voorbeeld van hoe internet het vinden van woon- of werkruimte versimpeld heeft, zijn platformen zoals Airbnb en Wework. Zoals wellicht bekend, maakt Airbnb het voor iedereen mogelijk om een kamer of appartement te verhuren. Het heeft onze visie voor wat betreft kamers huren compleet veranderd. Wework is vergelijkbaar met Airbnb, maar focust zich op werkplekken. Hier kunnen bedrijven een volledig functioneel kantoor huren op korte termijn, zodat werknemers meer flexibel kunnen werken.

 

Energiebesparing

In elk van de bovenstaande gevallen kan energiebesparing een grote rol spelen. Mensen die op zoek zijn naar een woning, zijn bereid een veel hogere prijs te betalen als de woning energiezuinig is. Bedrijven geïnteresseerd in kantoor- of werkruimte buiten de grote steden, moeten wel zorgen dat deze panden duurzaam zijn. Voor Airbnb- of Wework-gebruikers, tot slot, is het ook belangrijk dat de door hun verhuurde ruimte energiezuinig is, omdat het altijd afwachten is of de huurder wel de lichten uitdoet, de computer en televisie in slaapstand zet, niet onnodig de verwarming aan doet of altijd de ramen open laat staan. Daar komt bij dat het natuurlijk beter is voor het milieu, ook niet onbelangrijk.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is niet voor niets steeds vaker in het nieuws. Het is dan ook voor ieder gebouw een goede investering. Het euvel is echter vaak dat dit gepaard gaat met hoge investeringskosten. Maar op dezelfde manier dat software de verkoop en verhuur van woon- en werkruimte makkelijker gemaakt heeft, kan software ook gebruikt worden voor verduurzaming. Bij Sustainable Buildings BV leggen we precies uit hoe dit werkt, wat dit oplevert en op welke manier u geholpen kunt worden.

Lees hier hoe uw gebouw op simpele wijze energiezuinig wordt met de juiste software.

2019 © All rights reserved.