Nederland liep altijd voorop als het ging om duurzaamheid. Nog steeds is het zo dat Nederlandse investeerders graag beleggen in duurzame fondsen. Toch is het niet meer zo dat ons land voorop gaat in de strijd, want langzamerhand hebben andere landen ons voorbijgestreefd. Daarom is het weer tijd voor een inhaalslag.

Volgens Schroders Global Investor Study 2017 belegt 56 procent van de Nederlandse beleggers in duurzame fondsen. Het lijkt er dus op dat meer dan de helft van de beleggers het enorme groeipotentieel van de groene industrie ziet. Deze groei blijkt ook uit de toenemende cijfers met betrekking tot hoe belangrijk beleggers duurzame fondsen vinden. 72 procent van de Nederlandse beleggers vindt dit belangrijker dan vijf jaar geleden.

De haas en de schildpad

Nog altijd is Nederland dus redelijk vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Toch is de eerdergenoemde 56 procent niet denderend, wanneer we dit vergelijken met Azië en Amerika. Hier hebben respectievelijk 68 en 75 procent van de beleggers in duurzame fondsen belegd. Het lijkt het verhaal van de haas en de schildpad, waarbij we als Nederland flitsend gestart zijn maar te lang hebben stilgestaan.

Meten is weten

Daarom is het tijd voor een inhaalslag. Met enkel isolatie en zonnepanelen komen we er niet. Op het gebied van innovatie neemt Sustainable Buildings een leidende rol. Met behulp van metingen door slimme software kunnen grote panden veel zuiniger gemaakt worden.

Deze slimme software heeft allerlei functies. Bewegingssensoren kunnen bepalen of iemand aanwezig is in een bepaalde ruimte, waardoor lichtknopjes overbodig worden. Het zal dan ook niet gebeuren dat ergens urenlang een lamp brandt, terwijl dat helemaal niet nodig is. De software doet met behulp van de sensoren dus het licht aan en uit. Ook kan de software van Sustainable Buildings door middel van metingen bepalen of ergens een raam open staat. Het is natuurlijk zonde om de verwarming aan te doen terwijl er een raam open staat. Dit soort energieverspilling wordt opgelost op zeer effectieve wijze, doordat er zo een melding verstuurd kan worden naar een medewerker die op zijn of haar beurt het raam kan sluiten.

Als u meer wil weten over hoe dit in zijn werk gaat en hoe u zo snel mogelijk kunt gaan besparen, download dan hieronder ons gratis whitepaper.

2019 © All rights reserved.