Voor veel ondernemers is duurzaamheid nog steeds een onderwerp waar zij zich (bewust) zo min mogelijk mee bezig houden. Het is immers al druk genoeg, of het lijkt allemaal vooral een dure investering waar pas over tientallen jaren van geprofiteerd kan worden. Is dit daadwerkelijk een non-topic, of is dit (ook voor uw business!) een hot topic? En hoe begint u met het neerzetten van een duurzaamheidsbeleid?

Duurzaamheid kan ook voor het MKB

Voor veel industrieën is duurzaamheid tegenwoordig een belangrijk thema. Het is algemeen bekend dat “wij” te veel (fossiele) energie verbruiken en om ervoor te zorgen dat de aarde behouden blijft, moeten er veranderingen optreden. De overheid heeft hiervoor een duidelijke deadline gesteld: in 2023 moeten alle bedrijfsgebouwen energieklasse C of hoger hebben. Veel (grote) organisaties hebben er de afgelopen jaren dan ook werk van gemaakt om hun energieverbruik omlaag te drijven en hun business te “vergroenen”. Wat velen niet weten, is dat er ook in het MKB veel kansen liggen met duurzaamheid. Dit betekent dat er ook voor u grote besparingskansen liggen die u misschien tot nog toe altijd over het hoofd zag.

Duurzaamheid is niet vervelend, maar juist een slimme besparingskans

Veel bedrijven hebben op dit moment moeite met het helder krijgen van hoeveel zij kunnen besparen met verduurzaming. Er zijn genoeg kleine dingen die u kunt meten, te beginnen met zinloze energieverspilling. Denk aan zaken als een open raam in een kamer waar de verwarming nog aan staat. Dit zijn zaken die wel op de energierekening terugkomen, maar nooit daarnaar te herleiden zijn. Met een slimme energiemeter kunt u direct zien of er ramen openstaan, deuren op een kier staan of wanneer er ander wijs onnodig energie wordt verspild. Hieronder valt ook nalatigheid van de gebruikers van het pand, denk hierbij aan het aanlaten van licht en te veel verbruik van water. Anno 2017 is het natuurlijk een peulenschil om dit beiden automatisch te laten werken, dus overweeg dit in uw plannen.

Het opzetten van een duurzaamheidsbeleid hoeft helemaal niet lastig te zijn. Door middel van een paar simpele tips en een beetje begeleiding kan iedereen stappen zetten met de verduurzaming van hun bedrijf. Dus u ook. Zo doet u niet alleen iets terug voor het milieu buiten, maar ook voor het financieel milieu van uw business. Meer lezen over duurzaamheid en hoe eenvoudig u kunt besparen?

Download hieronder ons gratis whitepaper over de vier stappen richting een energiezuinig bedrijfspand.

2019 © All rights reserved.