Het bouwen of verbouwen van een gebouw is een behoorlijke klus – en ook een behoorlijke kostenpost. Het is dan natuurlijk ook niet de bedoeling dat er na een paar jaar alweer uitgebreid onderhoud nodig is. U wilt het graag in één keer goed doen. Dit doet u door duurzame materialen te gebruiken, in combinatie met slimme technologie. Daarmee zal het gebouw ook in de toekomst goede prestaties leveren. Duurzaam bouwen is mooi, maar het duurzaam houden is ook een uitdaging. Het moet “future-proof” zijn.

Het gebouw van de toekomst moet op alle gebieden van uitstekende kwaliteit zijn. Energieverbruik, veiligheid, efficiëntie, milieuvriendelijkheid en technologie zijn waarschijnlijk de belangrijkste aspecten.

Energieverbruik

Wellicht heeft u al het een en ander ondernomen om het energieverbruik van een gebouw te verbeteren, zoals isolatie en zonnepanelen. Er zijn echter vast nog wel verbeterpunten. Zo kunt u op vrijwel alle onderdelen besparen door middel van slimme software. Hiermee weet u door verschillende metingen meteen of ergens onnodig een raam open staat of een licht brand, bijvoorbeeld.

Veiligheid

Bij veiligheid denkt men bijvoorbeeld vaak aan het buitenhouden van inbrekers. Het gaat in dit geval om de gezondheid van de mensen in het gebouw. Bij oude gebouwen komen vaak allerlei schadelijke stoffen vrij. Deze kunnen leiden tot veel ziekte bij de mensen die zich in het gebouw bevinden en deze stoffen de hele dag inademen. Daarom is het zaak dit meteen aan te pakken.

Efficiëntie

Als u investeert in duurzame materialen bij een bouw of verbouw, zullen deze minder snel aan vervanging toe zijn. Dit, in combinatie met energiebesparing, zal uiteindelijk veel minder kosten. De terugverdientijd op duurzame investeringen ligt vaak onder de vijf jaar. Duurzaam is niet duur.

Milieuvriendelijkheid

Toen vroeger werd gebouwd, werd geen rekening gehouden met hoge energierekeningen of een overvloed aan afval. Nu weten we wel beter en moeten we dus proberen de aarde niet nog meer te vervuilen. Daarom kiezen we voor duurzame materialen tijdens de bouw en proberen we te recyclen waar mogelijk. Zo helpt u duurzaam te bouwen onze aarde.

Technologie

De technologie heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Hier kunt u natuurlijk gebruik van maken. Iedereen heeft een smartphone, maar slechts enkelen hebben een smart home. Met alle draadloze mogelijkheden is dit echter niet bijzonder ingewikkeld. Meestal worden hooguit de garagedeur en de buitenlamp automatisch en met behulp van een sensor gestuurd, maar er is nog veel meer mogelijk. De software met kunstmatige intelligentie van Sustainable Buildings is hier een goed voorbeeld van.

Meten is weten bij duurzaam bouwen

Na duurzaam bouwen geldt bij het bepalen van je energiebesparing altijd: meten is weten. Daarom meet de technologie van Sustainable Buildings het energieverbruik precies, om vervolgens te kunnen meten hoe veel er daadwerkelijk wordt bespaard met nieuwe investeringen. Daarnaast helpt de software u nog meer te besparen. U zult versteld staan van de hoeveelheid geld die u jaarlijks weggegooid hebt aan energiekosten.

 

Meer over hoe je een gebouw “future-proof” maakt, download hieronder ons gratis whitepaper.

2019 © All rights reserved.