Nu is het nog zo dat de overheid u probeert te stimuleren om duurzaam te bouwen of verbouwen, in plaats van dit te doen op de ouderwetse manier. Dit doet zij door middel van allerlei subsidies en kortingen, die het inderdaad bijzonder aantrekkelijk maken. Maar daarnaast zijn er nog veel meer voordelen waarmee u zichzelf (en de medemens) een plezier kunt doen.

Zo zijn er uiteraard de argumenten dat duurzaam bouwen vele malen beter is voor het milieu. Hier zijn de meeste mensen inmiddels wel mee bekend, maar het heeft nog niet iedereen tot actie kunnen manen. Daarom is het goed om te weten dat de financiële besparingen werkelijk bijzonder hoog zijn als u besluit duurzaam te (ver)bouwen.

Het financiële argument

Het kost wat, maar dan heeft u ook wat. Door te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, kunt u met gemak honderden euro’s per jaar besparen. Zo heeft u de investering er binnen een paar jaar weer uit. Bovendien wordt het pand meer waard en zou deze dus voor een hogere prijs kunnen worden verkocht. Daar komt natuurlijk bij dat u vaak een (groot) deel van uw investering vergoed krijgt door de overheid, waardoor de investering nog sneller terugverdiend is.

Denk om uw gezondheid

Of het nu om huizen of kantoren gaat, de lucht kan vies zijn. Door duurzaam te bouwen of verbouwen, verlaagt u de kans op ziekte aanzienlijk. Met name voor ondernemers is dit dus zeer interessant, omdat dit leidt tot minder ziekteverzuim. Bovendien werken mensen uiteraard liever in schone lucht, waardoor de productiviteit omhoog gaat.

Gebruik slimme software van Sustainable Buildings

Ook als u zelf geen zin heeft om te gaan zelf met oplossingen te komen, kunt u een duurzame maatregel nemen. Zeker voor grote gebouwen is het gebruik van de slimme software met kunstmatige intelligentie van Sustainable Buildings bijzonder interessant. Hiermee wordt door metingen automatisch gedetecteerd of er ergens onnodig een raam open staat, bijvoorbeeld. Met behulp van sensoren zullen nergens lichten branden waar dat niet nodig is. Dergelijke maatregelen leveren u iedere maand weer flinke besparingen op.

Profiteer nu het nog kan

De overheid zal duurzame investeringen niet voor altijd blijven subsidiëren. Daarom is het zaak hier gebruik van te maken nu het nog kan. De terugverdientijd op veel investeringen ligt nu nog ver onder de 5 jaar. Zonder deze vergoeding zal dit waarschijnlijk voor veel investeringen wel boven de 5 jaar zijn. Bovendien is het nu nog niet verplicht om duurzaam te bouwen, terwijl het over enkele jaren misschien niet meer toegestaan is om op de ouderwetste manier aan de slag te gaan. Dan krijgt u dus ook geen subsidie meer. Maar een goed begin is het halve werk.

Download hieronder het whitepaper om meer te weten te komen over hoe de slimme software van Sustainable Buildings u kan helpen besparen.

2019 © All rights reserved.