U hebt op deze blogsectie van onze site veel gelezen over verschillende onderwerpen.Van duurzaamheid naar circulaire economie en van energie (lees geld) besparen, gebouwen van de toekomst, tot energiemanagementsystemen. Wij hebben veel kennis met u gedeeld en blijven dit in de toekomst ook doen, maar we het nu eens hebben over een probleem wat ons allemaal aangaat en dat is: klimaatverandering.

Het probleem: klimaatverandering

De aarde heeft altijd warmere en koudere periodes gekend. De situatie waarin we nu leven is echter anders: wij mensen blijken in staat om klimaatverandering flink te beïnvloeden door op grote schaal fossiele brandstoffen te verbranden. We moeten nu onze wereldwijde CO2-uitstoot terugdringen. Alleen dan kunnen we de temperatuurstijging nog beperken tot 2 graden Celsius. Volgens het Internationaal Energie Agentschap is dat de maximale grens is om catastrofale klimaatverandering te voorkomen.

Grote gevolgen, nu en later

Klimaatverandering is geen probleem van de toekomst. Nu al veroorzaakt de opwarming van de aarde schade aan ecosystemen en vallen er slachtoffers. Gletsjers smelten, poolijs verdwijnt, de zeespiegel stijgt, koraalriffen verbleken en hevige droogten veroorzaken honger en oorlog.

Verdere informatie

Wij delen graag onze bronnen met u. Hieronder vind u een kleine selectie.

Bent u nu nog niet uitgelezen en wilt u meer weten over een slim systeem waardoor u op persoonlijke basis iets kan doen aan klimaatverandering? Download dan hier ons gratis whitepaper.

2019 © All rights reserved.