In september 2013 tekenden meer dan 40 organisaties, waaronder UNETO-VNI, het ‘Energieakkoord voor duurzame groei’. In dit akkoord staan afspraken op het gebied van energiebesparing, schone en duurzame technologie en een klimaatbeleid. Het doel van het akkoord is een betaalbare en schone energievoorziening, werkgelegenheid en kansen voor Nederland in de schone technologiemarkten. Een belangrijk onderdeel van dit Energieakkoord is energiemanagement en systemen die het besparen van energie mogelijk maken.

Energiemanagementsystemen

Energiemanagementsystemen geven organisaties en bedrijven inzicht in hun energie output en hoe effciënt ze hier mee omgaan. Zulke systemen geven in realtime inzicht in waar en hoe een betere instelling energiebesparing mogelijk maakt. Een cruciaal onderdeel van zulke energiemanagementsystemen is een energie registratie- en bewaking systeem (EBS). Met het gebruik van EBS wordt het relatief eenvoudig om concrete aanpassingen en acties door te voeren die kunnen leiden tot forse energie- en kostenbesparingen. Bedenk bovendien dat een goed ingeregeld klimaatsysteem zorgt voor meer werkcomfort, productiviteit en de gezondheid van het personeel.

Maatregelen voor het besparen op energie

Voor verschillende bedrijfstakken zijn erkende maatregelen voor energiebesparing aangewezen. Een maatregel die hierbij naar voren komt is zijn acties om energie te besparen, waarvan wordt verwacht dat dezen zich binnen vijf jaar heeft terugverdient. Onder andere kantoren, zorginstellingen en onderwijsinstellingen hebben te maken met deze maatregelen. De erkende maatregelen hebben onder andere betrekking op de buitenverlichting, ruimteventilatie, -verwarming en -verlichting en faciliteiten zoals koelinstallaties. Zo is een van de maatregelen voor onderwijsinstellingen dat het onnodig aanstaan van ventilatiesystemen buiten bedrijfstijd wordt voorkomen. Bent u benieuwd of er voor uw bedrijfstak ook erkende maatregelen voor energiebesparing zijn? Sustainable Buildings informeert u hier graag over

Sustainable Buildings en EBS

De ontwikkeling van energiemanagementsystemen (EMS) en daarmee ook de ontwikkeling van energie registratie- en bewaking systemen (EBS) hebben de afgelopen jaren niet stil gestaan. Zo is er een grote variëteit aan hardware beschikbaar en zijn er diverse softwarepakket en zijn er met daarop gebaseerde diensten beschikbaar waardoor het toepassen van energiemanagement maar vooral ook daadwerkelijk het besparen van energie mogelijk is.  Met de slimme software van Sustainable Buildings, tovert u uw pand om in een energiezuinig meesterwerk. Bovendien kunt u zo fors besparen op de energierekening. Download het gratis whitepaper om samen de doelstellingen te halen.

 

2019 © All rights reserved.