Inzicht in verbruik is de start van besparen en verduurzamen

Dit doet het Energy Management System voor jou!

Ons EMS is dé rechterhand voor elke energie- en duurzaamheidsmanager

EMS van Sustainable Buildings is de onmisbare online tool waarmee je heel helder kunt zien waar energieverspilling en het sluipverbruik optreedt. Meten is weten en op basis van die data kan je bijvoorbeeld het BMS beter instellen en andere keuzes maken in het verbruik. Door de duidelijke grafieken detecteer je onverwachte of onverklaarbare pieken en weet je wanneer het tijd is voor ‘peakshaving’. Waarom start de gebouwinstallatie eigenlijk zo vroeg op, is dat nodig om 03:00 uur ‘s nachts?

Dit doet het EMS van Sustainable Buildings

  • Overzicht, inzicht en duidelijkheid
  • Vergelijken
  • Gecontracteerd vermogen
  • Sluipverbruik

Alle gebouwen bij elkaar in één overzicht

Verspil geen tijd meer aan het bij elkaar zoeken van alle energiegegevens voor facturatie controle of contractmanagement. Ook het energielabel, prijzen, vierkante meters en capaciteit houd je bij in het systeem. Uiteraard volledig web-based dus altijd overal beschikbaar.

Gedetailleerd inzicht in het gas- en elektraverbruik in verschillende intervallen van 15 minuten of per uur. EMS biedt de mogelijkheid tot het tonen van data in grafieken, zowel per week, maand, jaar of een zelfgekozen periode. 

Daarnaast is het ook mogelijk om het resultaat te tonen in m3, CO2 of euro’s. De gemiddelde kosten per maand zijn vaak wel bekend, maar wat is nu eigenlijk werkelijk de CO2 uitstoot van het maandelijkse verbruik? 

Een rapport maken? EMS ondersteunt jpg, png, svg, pdf en meer.

Beter begrijpen door te vergelijken

Vergelijken zorgt ervoor dat je beter gaat begrijpen wat je ziet aan verbruik. Vergelijk zowel gebouwen als periodes onderling. Veel kantoren worden tegenwoordig minder bezet vanwege thuiswerkregelingen als gevolg van de coronapandemie. Het is interessant om te weten of het energieverbruik vervolgens omlaag is gegaan of dat de installaties wellicht nog volop draaien.

Ook tonen we de benchmark volgens het akkoord van Parijs. Nederland heeft deze doelstelling vertaald in de eigen klimaatwet dat stelt dat we in 2030 onze CO2-uitstoot met 49% en in 2050 met 95% moeten hebben verlaagd ten opzichte van het jaar 1990.

Manage de pieken en voorkomen hoge kosten

Gecontracteerd vermogen bijhouden: grootzakelijk energieverbruikers spreken een gecontracteerd transportvermogen af met de netwerkbeheerder. Het gecontracteerd transportvermogen is het vermogen dat de netbeheerder voor je reserveert in het elektriciteitsnet en geeft aan wat elke maand het wat de maximale hoogte van het verbruik mag zijn. Overschrijdt deze bandbreedte, dan gaan deze pieken je geld kosten. Vul de waarden van het gecontracteerd vermogen in het EMS in en houdt het verloop nauwkeurig bij in de grafieken bij om financiële verrassingen te voorkomen.

Sluipverbruik, de grootste reden van energieverspilling.

In het EMS is duidelijk energieverspilling te bepalen door het verloop van het energieverbruik af te zetten tegen de openingstijden. Bekijk de verbruiksgrafieken en de mogelijkheid om periodes met elkaar te vergelijken. Lopen de openingstijden en het verbruik synchroon? Niet? Dan dienen de settings in het BMS aangepast te worden.

Het onderdeel ‘bespaarpotentieel’ is ook heel interessant in het tackelen van het sluipverbruik. Het geeft een overzicht van de opgegeven feest-en vakantiedagen en waar de mogelijkheid is tot besparen. Het EMS maakt slimme vergelijkingen en komt met dit advies.

Ja! Het is tijd voor inzicht, overzicht en energiebesparing!​

EML Energiebesparingsplicht

17,50 per maand
  • €75,- opstartkosten

Kennismaken met jouw rechterhand in energie management?

Ervaar hoe waardevol data afkomstig uit energie kan zijn.